Stanovisko KDMS k štrajku učiteľov

(Bratislava, 27.1.2016) Predsedníctvo KDMS dnes prijalo vyhlásenie k štrajku učiteľov. Prinášame vám ho v plnom znení:

Aj dnes ostali školy pozatvárané a neučí sa. Je neprípustné, aby vláda ignorovala oprávnené požiadavky učiteľov, ktorí sa ústavným právom – štrajkom – dožadujú dôstojnejšej mzdy za svoju náročnú prácu. Platy slovenských učiteľov sú dlhodobo na skoro poslednom mieste zo všetkých krajín, ktoré hodnotila OECD a hlboko pod priemerom EÚ. Vláda preto nemôže ignorovať, že sa mnohí učitelia zapojili do ostrého štrajku a pokrytecky tvrdiť, že nemôže zaviazať požadovanými podmienkami novú vládu. Je povinnosťou štátu, aby situáciu urýchlene riešil. Vyzývame premiéra SR, aby si sadol s učiteľmi za jeden stôl a začal mať reálny záujem o riešenie problémov v školstve. Kvalitné vzdelanie má byť prioritou štátu, pretože sa bytostne dotýka budúcnosti vlastného národa, najmä nás mladých. KDMS odkazuje učiteľom – VYDRŽTE!

Predsedníctvo KDMS

You may also like...